Enel va lansa mâine în România Enel X, divizia sa de soluţii inteligente. Primele investiţii se vor face în transportul electric

Grupul italian Enel va lansa marţi,12 noiembrie în România divizia sa de soluţii inteligente, Enel X, creată anul trecut. Primul proiect care va fi anunţat pentru piaţa noastră va fi cel de mobilitate electrică.

O invitaţie trimisă presei arată că în data de 12 noiembrie grupul energetic italian Enel va lansa şi pe piaţa din România divizia sa de soluţii inovatoare, Enel X. Invitaţia vorbeşte despre „lansarea unei noi linii de business în România, Enel X, care se va concentra pe tehnologia viitorului şi serviciile cu valoare adăugată ce vor schimba paradigma energiei. În acelaşi timp, vom lansa şi planul de mobilitate electrică pentru România, care va aduce o revoluţie în termeni de conectivitate şi promovarea unui transport sustenabil”.

Enel X este o nouă linie globală de afaceri a Grupului Enel, dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.
Divizia de soluţii inteligente a grupului Enel, Enel X, a fost lansată în noiembrie 2017. Unul dintre ultimele proiecte ale sale, relevante pentru ce va anunţa compania din România, este planul de mobilitate electrică pentru piaţa italiană. În vară. EnelX , a prezentat la Roma noile soluţii de încărcare inteligentă a maşinilor electrice, staţii inteligente atât pentru consumatori comerciali mari şi mici, cât şi pentru cei rezidenţiali.

Citeşte şi:
Cum primeşti bani ca să nu consumi energie electrică. Ce este „demand-response” şi cum funcţionează

În Italia, Enel derulează un program pe termen lung care prevede instalarea a 14.000 de staţii până în anul 2022, în care va investi circa 300 de milioane de euro. Oficialii companiei italiene au spus atunci că afacerea din Italia va fi replicată şi în România, la o scară mai mică, evident.

„Vom face o prezentare a planurilor pentru România undeva la jumătatea lunii noiembrie, care vor fi la o altă scală față de cele anunțate pentru Italia – circa o cincime sau o șesime”, a declarat Francesco Venturini, seful Enel X, divizia de soluţii inovative a grupului Enel.

„Planul de investiții este flexibil în sensul în care poate fi ajustat conform cerințelor pieței, dar în prezent avem în vedere investiții de circa 15 milioane de euro pe următorii 3-4 ani.Ceea ce dorim să facem este același plan ca în Italia, cu o structură capilară care să acopere țara, astfel încât să se poată circula cu mașina electrică din nordul până în sudul României, și de la est la vest”, a spus Venturini.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Companiile Enel au 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți, localizați cu preponderență în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție prin intermediul companiilor E-Distribuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *