Enel va instala o centrală fotovoltaică ce va putea stoca energia pe care o produce

Primarul Romei, Gianni Alemanno, directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, şi rectorul Universităţii Sapienza din Roma, Luigi Frati, au semnat un memorandum de înţelegere privind instalarea centralei Diamant,ce utilizează tehnologie de ultimă generaţie în Valle Giulia, unde se află Facultatea de Arhitectură, se arată într-un comunicat al companiei Enel.

Diamant este o centrală fotovoltaică de ultimă generaţie, proiectată şi dezvoltată de către Departamentul de Cercetare al Enel în parteneriat cu Universitatea din Pisa.Este un sistem energetic de înaltă tehnologie ce permite, în premieră, testarea energiei produse de panouri fotovoltaice cuplate la un sistem de stocare ce poate furniza energie chiar şi în condiţii meteorologice de cer înnorat.

Cele 38 de panouri fotovoltaice şi celulele monocristaline de ultimă generaţie permit centralei Diamant să genereze electricitate direct din razele soarelui. Energia nefolosită în timpul zilei este apoi stocată în baterii de ultimă oră pentru a furniza energie în timpul nopţii sau atunci când soarele nu este suficient de puternic.

Aşadar, în timpul zilei, centrala foloseşte razele soarelui pentru a genera energie ce este apoi folosită în oraş pentru a reîncărca biciclete şi maşini electrice, pentru a asigura iluminatul public şi aşa mai departe. Energia nefolosită este depozitată într-un sistem inovator de stocare a energiei regenerabile, ale cărui baterii asigură furnizarea continuă de electricitate ce poate garanta autonomia energetică a unei clădiri de mici dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *