Enel va implementa proiecte de stocare a energiei la New York

 Compania Demand Energy, parte a grupului Enel, a fost selectată de către operatorul de distribuţie de energie electrică din New York pentru a implementa proiecte de stocare a energiei electrice cu un total de 2,5 MW/ 10 MWh, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, sistemele de stocare vor fi instalate în 11 amplasamente comerciale diferite din oraş şi vor fi controlate prin platforma inteligentă de control software Distributed Energy Network Optimization System (DEN.OSa). Proiectele fac parte dintr-un program care are scopul de a reduce cererea de energie în orele de vârf şi precum şi suprasolicitarea reţelelor electrice, o soluţie alternativă care presupune costuri mai mici decât extinderea capacităţii reţelelor.

‘Suntem mândri că am fost selectaţi pentru a extinde zona de implementare a soluţiilor de stocare DEN.OS şi că putem demonstra, în New York, capabilităţile sistemelor de stocare inteligentă a energiei în a reduce consumul şi a crea valoare adăugată. Experienţa şi competenţa noastră în dezvoltarea şi punerea în funcţiune a sistemelor de stocare a energiei în instalaţiile interne de utilizare ale clienţilor din New York, în beneficiul deţinătorilor de clădiri, companiei de utilităţi şi oraşului, este unică. Aşteptăm cu nerăbdare să instalăm şi să punem în funcţiune aceste proiecte, dar şi să participăm în continuare la transformarea reţelei electrice din New York într-una descentralizată, digitalizată şi mult mai rezistentă’, a declarat Jeff Damron, vicepreşedinte Vânzări Demand Energy.

Reglarea vârfului de sarcină este necesară pentru New York, în special în timpul verii, pentru a evita supraîncărcarea reţelei electrice a oraşului şi pentru a preveni penele de curent sau reducerea impusă a consumului.

Demand Energy, companie a Grupului Enel, a dezvoltat cel mai performant sistem DEN.OSTM, care maximizează rentabilitatea economică a sistemelor de stocare a energiei amplasate în reţeaua clienţilor, singure sau în combinaţie cu sursele distribuite de producţie.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 85 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane de kilometri, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *