Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, proiectul de conectare a inclus modernizarea unui post de transformare existent cu echipamente unificate care se vor integra în telecontrol, precum şi amplasarea unui nou transformator de medie-joasă tensiune, dedicat pentru alimentarea spitalului de campanie, întrerupătoare, cutii de distribuţie şi toate echipamentele necesare pentru alimentarea din reţeaua de joasă tensiune. Valoarea echipamentelor şi a lucrărilor efectuate de E-Distribuţie Banat ajunge la peste 50.000 euro şi este susţinută de companie.
Proiecte similare au fost realizate în ultima lună de E-Distribuţie Muntenia, la spitalul militar de campanie de lângă Bucureşti, şi de către E-Distribuţie Dobrogea, la spitalul militar de campanie din Constanţa. Astfel, E-Distribuţie a donat echipamente şi lucrări ajungând la aproximativ 110.000 euro, pentru a susţine în mod direct pe aceia care luptă în linia întâi cu COVID-19.
„Companiile Enel în România au implementat o serie de măsuri menite să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19, din grijă pentru comunităţile pe care le deserveşte, pentru clienţi şi angajaţi. Prin urmare, toate activităţile care implică contactul direct cu publicul au fost suspendate, clienţii având la dispoziţie canale alternative de comunicare”, se menţionează în comunicat.
De asemenea, Enel România a activat regimul de smart working (tele-muncă) pe termen lung pentru toate activităţile angajaţilor săi pentru care acesta este aplicabil, cu excepţia activităţilor esenţiale care nu suportă întârziere, care sunt necesare pentru a garanta continuitatea serviciului şi securitatea sistemului electric naţional.
De asemenea, compania a pregătit un plan de continuitate, pentru a asigura siguranţa în furnizarea energiei electrice în zonele care ar putea fi declarate „zone roşii” de către autorităţi. În acest sens, companiile E-Distribuţie continuă să desfăşoare activităţi tehnice şi operaţionale pentru a asigura continuitatea distribuţiei de energie electrică în condiţii sigure, în special pentru instituţii critice, precum spitale şi centre de carantină.
Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW.
Compania Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.
Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.