Enel susține o țintă de regenerabile de peste 40% pentru 2030, ținta anunțată recent de Comisia Europeană

Grupul Italian Enel, activ și pe piața din România și adânc implicat în producția de energie electrică din surse regenerabile, susține țintele propuse de Comisia Europeană și merge chiar mai departe.

„Susținem cu tărie propunerea Comisiei Europene de a îndeplini planul ambițios al UE în ceea ce privește Green Deal cu o arhitectură necesară și cuprinzătoare a instrumentelor concrete, așa-numitul pachet „Fit for 55”. Suntem în favoarea unor obiective mai ridicate privind sursele de energie regenerabilă, de 40% până în 2030, precum și în privința unor ținte specifice pentru eficiența energetică și îmbunătățirea anunțată a sistemului ETS existent și functional”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director General al Enel.

“Obiectivele sunt importante însă, pentru a le atinge, este la fel de crucială eficientizarea rapidă a procedurilor de autorizare la nivelul statelor membre, în special pentru surse regenerabile. Pentru Enel, acest set de propuneri pregătește, de asemenea, calea pentru accelerarea necesară către electrificarea utilizatorilor finali de energie, cum ar fi transporturile rutiere și încălzirea, care este deja cea mai competitivă și mai curată alternativă la combustibilii fosili ”.

Comisia Europeană a anunțat azi noi măsuri pentru îndeplinirea obicetivelor de reducere cu 55% față de nivelul din 1990 a emisiilor de carbon, iar iar aceasta este doar o ţintă intermediară pentru ca UE să atingă neutralitatea climatică în anul 2050, adică să nu emită mai multe gaze cu efect de seră decât poate absorbi.

Aceasta va însemna creșterea la 30% a ponderii energgiei regenerabile din total până în 2030, creşterea costurilor pentru emisiile de CO2 generate de încălzire, transporturi şi industrie, taxarea combustibililor destinaţi transporturilor aeriene şi navale, taxarea produselor importate din state terţe pe baza emisiilor de CO2 rezultate din procesul de producţie al acestora, interzicerea din anul 2035 a comercializării autoturismelor noi diesel şi pe benzină, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *