Enel sprijină proiectul „Bucureştiul pregătit”. Donaţii de 30.000 de euro

Companiile parte din grupul Enel din Muntenia (E-Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia) sprijină, începând cu anul acesta, proiectul „Bucureștiul Pregătit” al Fundației Comunitare București. „Bucureștiul Pregătit” finanțează proiecte care își propun să minimizeze impactul unui cutremur sau al unui dezastru major, prin informare, educare și dezvoltarea de sisteme de suport în comunitate, arată Enel într-un comunicat de presă.

În urma încheierii parteneriatului, companiile parte din grupul Enel din Muntenia (E-Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia) susțin cu 30.000 de euro proiectul Bucureștiul Pregătit, la care s-au mai alăturat și alte companii.

”În cazul producerii unor fenomene meteorologice majore, companiile de distribuție a energiei electrice din România ale grupului Enel se află în prima linie de intervenție pentru remedierea avariilor și reluarea alimentării cu energie electrică. Știm cât de importantă este pregătirea în cazul unor situații extreme și de aceea ne dorim să susținem inițiativele, așa cum este și Bucureștiul Pregătit, care informează și pregătesc populația despre cum ar trebui să se comporte în cazul unui cutremur sau a altui dezastru major”, a declarat Alessio Menegazzo, Sustainability and Institutional Affairs Director în cadrul Enel România, în comunicat.

Programul „Bucureștiul Pregătit” a apărut ca răspuns la rezultatele primului exercițiu național major din ultimii 30 de ani, care a simulat un cutremur de 7,5 grade Richter. Proiecțiile efectuate în cadrul exercițiului arată că, în urma unui seism de o asememena magnitudine, 50.000 de persoane vor rămâne fără casă, 55.000 de locuințe nu vor mai fi alimentate cu apă curentă, iar 48.000 dintre ele vor rămâne fără electricitate. Cu sute de clădiri istorice încadrate în clasa I de risc seismic, Bucureștiul este cel mai vulnerabil oraș din România în eventualitatea producerii unui cutremur puternic.

Enel și companiile sale din România au derulat, de la începerea activității în țară, în anul 2005, proiecte de investiții în valoare totală de aproape 4 miliarde de euro, cea mai mare parte în operațiunile de distribuție, precum si în activele de producție de energie din surse regenerabile. Programul de modernizare a urmărit îmbunătățirea calității serviciului de distribuție de electricitate, creșterea confortului clienților, modernizarea reţelei și implementarea pe plan local a standardelor de calitate și mediu ale grupului Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *