Enel și-a făcut fimă de trading și a intrat pe piața spot din România

Grupul italian Enel a întegistrat în România o firmă care se ocupă cu tradingul de energie electrică. Noua compania s-a înregistrat ca paricipant la piața de energie din România.

Enel Trade Energy SRL este unul dintre cei 18 noi participați la piețele de energie electrică administrate de OPCOM care s-au înscris în luna martie, potrivit unui comunicat al operatorului pieței. Firma este controlată de grupul Enel și, așa cum îi spune și numele, are ca activitate tradingul de energie electrică, având licență ANRE pentru această activitate. Potrivit datelor OPCOM, Enel Trade Energy s-a înscris la tranzacționare pe piața spot (piața pentru ziua următoare).

La finalul lui martie, erau înregistrați 365 de participați pe PZU.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din țară iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele). Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 instalații eoliene și solare situate în Dobrogea și Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *