Enel obţine 180 mil. euro pentru finanţarea parcurilor eoliene din România, SUA şi Brazilia

Enel Green Power International a semnat un acord cu Export Credit Agency (EKF), aparţinând guvernului danez, şi cu Citigroup, în calitate de agent şi aranjor, pentru o finanţare de 180 milioane euro, necesară derulării de proiecte eoliene în România, SUA şi Brazilia.

Finanţarea obţinută de Enel Green Power International, parte a grupului italian Enel, este pe o perioadă de 12 ani, scrie Mediafax.

Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi o parte din investiţiile necesare pentru parcurile eoliene ale Enel Green Power în România (Zephyr I, cu o capacitate instalată de 120 MW), SUA (CaneyRiver, 200 MW), respectiv în Brazilia (parcul Cristal, 90 MW), se arată într-un comunicat Enel.

„Parcul eolian Caney River din Kansas, împreună cu parcul eolian Rocky Ridge din Oklahoma, face parte dintr-un parteneriat financiar pentru impozitul pe capital în valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari, semnat în decembrie 2011 de sucursala americană Enel Green Power North America”, potrivit sursei citate.

Suma totală a investiţiilor pentru construirea celor trei parcuri eoliene este de 670 milioane de euro.

„Finanţarea EKF este caracterizată de o rată a dobânzii aflată în line cu rata de referinţă a pieţei. Rolul instituţional al EKF implică sprijin pentru producătorii danezi de la care Enel Green Power cumpără componente pentru a construi cele trei parcuri eoliene”, se mai spune în comunicat.

Grupul italian este prezent pe piaţa electricităţii din România din 2005 şi are operaţiuni de producţie, distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Veniturile înregistrate de Enel în România au stagnat anul trecut la aproape 970 milioane euro, în timp ce EBITDA a coborât uşor, la 205 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *