Enel lansează noul centru Telecontrol în Bucureşti (comunicat)

Enel România inaugurează astăzi noul centru Telecontrol care permite tehnicienilor Enel din București, Ilfov și Giurgiu să opereze online, printr-un simplu click, toate manevrele necesare pentru a controla stațiile primare și alte componente ale rețelei de electricitate de înaltă și medie tensiune. Noul sistem aduce beneficii clare în ceea ce privește calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice.

 Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. Astfel, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să inspecteze ce s-a întâmplat când o linie nu mai funcționează (ținând cont și de timpul necesar pentru a ajunge la locație), noul sistem Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede și efectuarea de la distanță a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.

„Utilizând expertiza grupului Enel, aducem această tehnologie de ultimă oră în compania noastră ce activează în București, Ilfov și Giurgiu, pentru a alinia serviciile la cele mai înalte standarde ale grupului. Enel România lansează astăzi prima etapă a unui program de investiții ce va remodela, în următorii ani, rețeaua pe care o operăm în aceste zone, aducând îmbunătățiri continue ale serviciului pe care îl oferim”, a declarat Luca D’Agnese, country manager Enel România.

Implementarea programului Telecontrol în București, Ilfov și Giurgiu a început în 2009, iar 14 stații primare sunt deja modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță. Alte 19 stații primare sunt în stadiu de finalizare. Programul va continua în următorii ani, până când toate stațiile primare aparținând Enel Distribuție Muntenia, peste 40 de stații, vor fi controlate integral de la distanță și modernizate.

Investiția totală realizată până acum pentru implementarea sistemului în Muntenia se ridică la 90 de milioane de euro. Lucrările includ modernizări complexe precum înlocuirea, instalarea sau îmbunătățirea diverselor componente ale rețelei de înaltă și medie tensiune, stațiilor, dar și infrastructura IT și de securitate necesară.

Sistemul Telecontrol a fost deja introdus în Banat și Dobrogea, unde rezultatele sunt deja vizibile, iar durata media a întreruperilor pe consumator, pe an, a scăzut cu peste 50% din anul 2007.

 

Enel este cea mai mare companie energetică din Italia, şi a doua mare companie de utilităţi listată din Europa, după capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de peste 97,000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global.

 

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are 4.700 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *