Enel deschide prima „benzinărie electrică” din România dintr-un aeroport, la Timişoara

Enel Energie și aeroportul Traian Vuia din Timișoara au inaugurat astăzi prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică și reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor, se arată într-un comunicat al Enel.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta 3 vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul,  stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit.

“Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea față de oportunitățile care decurg din transformarea sectorului energetic și din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică și suntem mândri să lansăm acest proiect în România, împreună cu Aeroportul Timișoara Traian Vuia, cu care împărtășim aspirațiile pentru inovație și sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, Director General al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija și respectul pentru mediul înconjurător, dar și o viziune asupra viitorului și a mobilității urbane”, a declarat Iulian-Daniel Idolu, Directorul General al Aeroportului Internațional Timişoara.

„Grupul Enel are în portofoliu o serie de soluții care sunt compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piață. Soluția Enel Multistandard este echipată cu un protocol de comunicare care permite integrarea cu sistemele de rețele inteligente, conectivitate 3G și posibilitatea de control adaptiv al alimentării prin optimizarea conexiunii”, spune compania.

 

Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW şi este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Aeroportul International Timisoara Traian Vuia este cel mai mare aeroport din regiunea de vest a României,cu o arie de captare de aproximativ 2 milioane de locuitori și cu o tradiție de peste 80 de ani în aviație. În acest an,  aeroportul va depăși cifra de 1,5 milioane de pasageri călătorind spre şi dinspre  31 de destinaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *