Enel a transformat un sediu E-Distribuţie din Călăraşi în centru de vaccinare pentru Covid

Un sediu din Călăraşi al companiei E-Distribuţie din grupul Enel a fost transformat în centru de vaccinare pentru Covid, iar compania a pus la dispoziţie autorităţilor mai multe spaţii în acest sens, inclusiv în Capitală, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Companiile E-Distribuţie, parte a Grupului Enel, continuă să fie un partener în lupta împotriva Sars-CoV-2 şi se alătură campaniei naţionale de imunizare prin punerea la dispoziţia autorităţilor locale şi sanitare a unor spaţii care vor fi folosite drept centre de vaccinare. Centrul E-Distribuţie Dobrogea din Călăraşi este primul spaţiu privat din judeţ transformat în centru de vaccinare, dotat cu toată infrastructura necesară imunizării populaţiei, se arată în comunicat.

Acesta a fost complet reamenajat tocmai pentru a răspunde exigenţelor sanitare impuse de regulile în vigoare.

„Companiile E-Distribuţie au fost parteneri în lupta cu Sars-CoV-2 încă de la declanşarea pandemiei, prin lucrări pro bono de racordare la reţeaua de energie electrică a unora dintre spitalele Covid-19 din ţară. Rămânem în lupta cu acest virus şi le punem la dispoziţie autorităţilor locale şi sanitare spaţii ale companiilor E-Distribuţie din ţară şi din Capitală, utilate conform solicitărilor acestora pentru a putea funcţiona ca centre de vaccinare. Susţinem până la capăt campania de imunizare a populaţiei pentru siguranţa şi sănătatea consumatorilor noştri, precum şi pentru reluarea activităţii sociale şi economice la parametri optimi, prin acest proiect de sustenabilitate”, a declarat Gino Celentano, director general al E-Distribuţie Muntenia, Banat şi Dobrogea.

Sediul E-Distribuţie Dobrogea pus la dispoziţia autorităţilor locale şi sanitare este dotat cu frigidere, mobilier şi centrală termică noi şi acces la internet. Instalaţiile sanitare şi corpurile de iluminat sunt complet schimbate, la fel şi uşile de acces, pentru a putea crea circuite separate de intrare şi ieşire.

Activitatea medicală va fi asigurată de doi medici, patru asistente şi registratori, care vor lucra în două ture. Capacitatea maximă este de 60 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi. Toţi pacienţii vor urma un circuit prestabilit ce presupune triaj la sosire, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt printre furnizorii de energie de top din ţară iar oferta lor include atât electricitate şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele).

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *