mn

Enel a pus instalații fotovoltaice la peste 200 prosumatori prin programul “Casa verde”

Un număr de 218 persoane fizice/locuințe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Pe lângă avantajul de a produce cea mai mare parte a energiei pentru nevoile proprii, prosumatorii, în funcție de surplusul de energie vândut furnizorului și injectat în rețeaua de distribuție, primesc o sumă care se reduce din factura lunară de energie, arată Enel într-un comunicat de presă.

Cei 218 prosumatori au generat în acest an o cantitate totală de 115,5 MWh, suficientă pentru ca un televizor să funcționeze neîntrerupt timp de 33.571 de zile sau 885 de PC-uri, timp de un an.
Sistemele fotovoltaice implementate vor contribui la reducerea cu 153.000 de kg a gazelor cu efect de seră, echivalentul unei cantități produse de aproximativ 115 mașini /an.

“Companiile Enel sprijină prosumatorii prin soluții energetice adaptate nevoilor acestora, pentru eficientizarea consumului de electricitate. Prin implementarea acestor tehnologii, prosumatorii contribuie la un mediu înconjurător mai curat și își asigură surse proprii de energie verde. Ne așteptăm ca numărul persoanelor care doresc să își instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvențiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum, cu emisii de CO2 la cote reduse și la un cost al electricității mai mic”, a declarat Anamaria Marin, Head of marketing service B2C, Enel.

Din septembrie 2019, companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt autorizate de Administrația Fondului pentru Mediu să participe la programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice, prin care statul subvenționează cu până la 20.000 de lei, sau 90%, cheltuielile pentru montarea unui sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kW.

Sistemele fotovoltaice, care pot fi monitorizate cu ajutorul unui computer sau smartphone, includ panouri fotovoltaice cu putere instalată de 3kW, un invertor solar cu o putere similară, un contor inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă.

“În plus, consultanții companiilor Enel oferă și consiliere pentru accesarea finanțării, întocmesc proiectul tehnic și documentațiile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, asigură consiliere pentru obținerea avizului tehnic de racordare (ATR), a certificatelor, avizelor și autorizațiilor, dar și pentru racordare și punerea în funcțiune a sistemului.

Alături de segmentul rezidențial, grupul Enel dezvoltă în România și proiecte de eficiență energetică pentru segmentul business, prin Enel X România: în prezent, compania are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante firme din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, care contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producție de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare”, mai arată compania.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile și al soluțiilor și serviciilor energetice avansate, prezent pe piața din România din 2005.

8 Comments

 1. SUNT O ASOCIATIE DE PROPIETARI SI VREM SA NE MONTATI O INSTALATIE FOTOVOLTAICE PE BLOC SI VREM UN SPECIALIST SA NE SPUNA PUTEREA SI SA NE FACA UN DEVIZ. ADRESA BUL LACUL TEI 71 BL 18 SCB SEC 2 SI VREM UN TELEFON DE CONTACT. ADMINISTRATOR STAN GHEORGHE.

 2. Am o casă i în Baloteștî – Ilfov și aș vrea să consult un specialist ENEL pentru a monta panouri fotovoltaice . Nu știu cu cine să iau legătura. Vă rog să mă ajutați .Numărul meu de telefon este 0744872765 , iar adresa de mail [email protected] Vă mulțumesc pentru ajutor .
  Cu toată stima Nicolae BEJAN

 3. Aș dori și eu un sistem de 5kw ! Cu cine trebuie să iau legătura pentru a începe acest proiect ? Casa verde! Vă mulțumesc anticipat !!!

  1. Doresc instalarea de panouri fotovoltaice de 3kwsau 5kw pe locuința mea din Polovragi ,Gorj. Plata se face imediat după punerea în funcțiune a instalației.

 4. Sunt un posibil client. Am o casa de vacanta in jud Giurgiu sat Mironesti ( tine de com Gostinari). Supr casei e de 80 mp… se poate instala un sist un pic mai mare? optim la mine ar fi de 4.. sau 5 kw, ( ca sa-mi acopere si o parte din incalzire…) orientarea e spre sud si partial est/ vest.
  Intrebari:.
  1. puteti monta sist si mai mari de 3kw?
  2. Aveti si panouri monocristaline in oferta casa verde? ( am aflat ca acestea ar fi mai bune). Multumesc de raspuns L. R. (Si mi-ar fi de folos o pers dd contact cu care sa ma consult. ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.