Enel a pus în funcţiune în 2017 proiecte de investiţii de aproape 21 milioane lei în Banat

E-Distribuţie Banat a pus în funcţiune în acest an proiecte de investiţii în valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei, acestea vizând modernizarea reţelelor şi echipamentelor de înaltă tensiune din zona în care activează, cu scopul îmbunătăţirii calităţii serviciului de distribuţie pentru 46.000 de consumatori, a anunţat, luni, compania de distribuţie.

Astfel, în 2017, compania de distribuţie a desfăşurat lucrări de modernizare a două linii electrice aeriene şi a unei staţii de transformare de 110/20kV, precum şi lucrări de înlocuire a aparatajului de înaltă tensiune din cadrul a trei staţii de transformare, pentru a îmbunătăţi fiabilitatea reţelei şi calitatea serviciului de distribuţie.

Ca parte a acestui program local de investiţii, E-Distribuţie Banat a investit circa 7,5 milioane de lei în lucrările de modernizare a staţiei de transformare 110/20 kV Teba. Modernizarea a constat în înlocuirea aparatajului primar de 110 kV şi a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare şi optimizând activitatea de mentenanţă.

De asemenea, compania a efectuat lucrări de retehnologizare a liniilor electrice aeriene de 110 kV Hasdat – Haţeg şi Jimbolia-Cărpiniş, investiţiile vizând creşterea siguranţei în alimentare pentru 36.100 de consumatori din cele două zone.

‘Aceste linii au o importanţă strategică pentru sistemul energetic naţional, asigurând evacuarea puterii din centralele hidroelectrice din zona Haţeg, dar şi legătura transfrontalieră cu Serbia. Traseul liniilor se află pe un teren greu accesibil în condiţii de vreme nefavorabilă, îngreunând intervenţia echipelor pe teren’, precizează reprezentanţii companiei.

Pentru evitarea accidentelor şi pentru reconectarea cât mai rapidă a consumatorilor în caz de avarie, compania de distribuţie a investit aproximativ 7,1 milioane de lei în lucrări ce au vizat înlocuirea izolaţiei, clemelor şi armăturilor, a conductorilor, precum şi montarea prizelor de pământ în zona cu circulaţie frecventă.

De asemenea, E-Distribuţie Banat a mai finalizat anul acesta şi o serie de lucrări de îmbunătăţire a nivelului de tensiune, de reducere a frecvenţei şi a duratelor întreruperilor în alimentarea cu energie electrică şi pentru asigurarea necesarului de putere pentru peste 10.000 de consumatori. În acest sens, au fost înlocuite transformatoarele de înaltă tensiune în staţiile Decebal şi Freidorf, investiţia ajungând la o valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

‘Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul’, precizează compania.

Ca urmare a modernizării reţelelor, cele trei companii E-Distribuţie care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea sunt în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie de energie electrică din România în privinţa calităţii serviciilor în ultimii ani.

Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate în medie pe client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat şi-au îmbunătăţit de asemenea performanţele şi au rămas în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie din România, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

Enel are circa 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante – Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *