Enel a modernizat 28 dintre cele 35 de staţii de transformare din zona Bucureşti. A investit 400 mil. euro în ultimii cinci ani în reţelele din toată ţara

Cele trei companiii E-distribuţie, parte a grupului Enel, au investit în ultimii cinci ani 400 de milioane de euro în reţelele din sudul Munteniei, Banat şi Dobrogea, acolo unde asigură distribuţia energiei electrice pentru 2,8 milioane de clienţi, iar mare parte din noile echipamente sunt fabricate în România. 

Companiile E-Distributie au investit în rețelele de înaltă tensiune, circa 400 de milioane de euro în perioada 2008-2018, arată Enel, într-un comunicat remis presei. “Aceste proiecte aduc beneficii economiei în general, întrucât echipamente folosite pentru modernizarea stațiilor, precum transformatoarele de putere, sunt fabricate de producători din România, ca Retrasib Sibiu sau Electroputere Craiova”, se arată în comunicat.

“Investițiile în rețelele de înaltă tensiune reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care au susținut îmbunătățirea calității serviciilor, prin echiparea stațiilor cu transformatoare moderne și echipamente automatizate, ceea ce a permis conectarea stațiilor în sistemul Telecontrol și operarea lor de la distanță de către specialiștii E-Distribuție”, spune Enel.

Compania spune că rezultatele acestor investiţii se regăsesc în creşterea calităţii serviciului, adică prin scăderea întreruperilor în alimentare.

“Datele pentru perioada ianuarie-octombrie arată continuarea reducerii duratei medii a întreruperilor neplanificate, măsurate cu ajutorul SAIDI (System Average Interruption Duration Index), cel mai relevant indicator pentru calitatea serviciului de distribuție”, arată Enel.

“După investițiile în modernizarea rețelelor, cele trei companii E-Distribuție din zonele Muntenia Sud, Banat și Dobrogea conduc de mai mulți ani topul operatorilor de distribuție de electricitate din România. Conform rapoartelor oficiale ale ANRE pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuție Muntenia a fost anul trecut de 145 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuție Dobrogea și Banat au avut, de asemenea, performanțe sub media națională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute. În primele zece luni ale acestui an, calitatea serviciului a continuat să se îmbunătățească, astfel că SAIDI înregistrat a fost de 113 minute pentru E-Distribuție Muntenia, 149 de minute pentru E-Distribuție Dobrogea și 191 minute pentru E-Distribuție Banat”, arată compania.

Situaţia pe fiecare zonă de distribuţie

E-Distribuție Muntenia, care gestionează rețelele de distribuție din București, Giurgiu și Ilfov, operează peste 60 de stații de transformare. Proiectele de modernizare din regiunea Muntenia au presupus instalarea a peste 60 de transformatoare noi, care au fost instalate atât în stațiile noi, cât și în stațiile în care au înlocuit transformatoarele vechi și ineficiente. În București, E-Distribuție Muntenia are 35 de stații de transformare, din care 28 sunt modernizate și introduse în sistemul de Telecontrol. Stațiile Nord, Cotroceni, Filaret, Pajura, Obor și Solex sunt în curs de modernizare, ultimele trei dintre acestea urmând să fie finalizate în 2019. Cele 13 stații operaționale în Ilfov precum și cele 15 din Giurgiu sunt modernizate și au fost integrate în sistemul Telecontrol.

E-Distribuție Banat a modernizat în aceeași perioadă 30 de stații de transformare. Printre cele mai importante proiecte sunt stațiile Teba, Musicescu, Balta Sărată, Victoria, Decebal, Freidorf, Câlnic.

E-Distribuție Dobrogea a derulat proiecte de modernizare a 80 de stații de transformare în perioada 2008-2018, printre care Tăbăcărie, Constanța Centru, Abator, Mahmudia, Crișan, Neptun și Mircea Vodă.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *