Enel a mai deschis un parc eolian în România

Enel Green Power a adăugat alţi 40 MW la capacitatea eoliană instalată pe care o deţine în România.

Grupul italian a pus în funcţiune alţi 40 MW din cadrul parcului eolian Sălbatica, care are o capacitate instalată totală de 70 MW. Primii 30 MW au fost conectaţi la reţea în decembrie anul trecut. Parcul eolian, construit lângă Tulcea, dispune de 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare.

Producţia anuală de electricitate a întregului parc eolian este de 200 de milioane kWh, care poate asigura necesarul de energie electrică pentru 66.000 de gospodării şi prin care se evită emisii de 140 de tone de CO2 pe an, potrivit companiei energetice.

Enel mai operează şi parcul eolian de la Agighiol, operaţional din decembrie 2010 şi, cu ambele ferme eoliene, operează deja 104 MW eolieni în România, capacitate care se estimează că va genera o producţie anuală de electricitate de 290 milioame kWh. “Continuăm să ne extindem rapid în România. Dintre toate formele de energie regenerabilă, cea eoliană este cu siguranţă cea mai promiţătoare pentru această ţară. Enel Green Power va continua să investească în România în special în eolian, dar evaluăm şi celelalte tehnologii” a spus Francesco Starace, CEO al Enel Green Power.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *