Enel a instalat 5.100 MW în regenerabil, anul trecut, cu stocare de 220 MW

Enel Green Power (EGP) a stabilit un nou record în 2021 prin construirea de capacităţi de producţie de 5.120 MW, incluzând în premieră o capacitate de stocare în baterii de 220 MW, potrivit unui comunicat al companiei remis, miercuri, AGERPRES.

Această cifră reprezintă o creştere de 2.014 MW (+64,8%) faţă de capacitatea regenerabilă construită în 2020.

Mai mult, EGP a stabilit şi un record în ceea ce priveşte energia generată din surse regenerabile în 2021 cu cei aproximativ 119 TWh, din care 55,4 TWh energie eoliană şi solară, în creştere cu 9 TWh faţă de 2020, 57 TWh energie hidroelectrică şi 6 TWh energie geotermală.

De asemenea, a fost notabilă creşterea proiectelor în curs de dezvoltare, ajungând la circa 370 GW, care includ surse regenerabile, sisteme de stocare a energiei (BESS) şi capacitate deja în execuţie.

„În 2021, Enel Green Power a stabilit noi recorduri, în ciuda condiţiilor dificile aduse de pandemia de COVID-19, compania continuând să se dezvolte cu viteză maximă, menţinând în acelaşi timp siguranţa în centrul activităţilor sale. Aceste rezultate reprezintă un nou punct de referinţă pentru industrie şi sunt, încă o dată, dovada poziţiei noastre de lider la nivel mondial. Operăm cea mai mare flotă privată de energie regenerabilă din lume. În viitorul apropiat, vom accelera dezvoltarea durabilă, în conformitate cu Viziunea Grupului Enel, care prevede o capacitate totală regenerabilă, inclusiv cea stocată în baterii, de aproximativ 154 GW până în 2030. Doresc să adresez mulţumiri speciale întregii echipe EGP, partenerilor noştri şi comunităţilor locale cu care lucrăm. Pasiunea, entuziasmul şi profesionalismul lor este ceea ce ne permite să atingem obiective din ce în ce mai ambiţioase”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al companiei Enel Green Power.

Noua capacitate regenerabilă construită de Enel Green Power la 31 decembrie 2021, include aproximativ 70 de centrale, în principal eoliene (2.596 MW) şi solare (2.238 MW).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.