Enel a început să vândă activele din Argentina. A semnat deja vânzarea centralelor termoelectrice

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Argentina, a semnat și încheiat acordul pentru vânzarea către compania de energie Central Puerto a participației de 75,7% deținute de Grup în compania de generare termică Enel Generación Costanera, potrivit unui comunicat de presă al companiei italiene.

Totodată, Enel a semnat acordul privind vânzarea către Central Puerto a participației de 41,2% deținute de Grup în compania de generare termică Central Dock Sud, tranzacție ce urmează a se finaliza în primul trimestru al anului 2023, sub rezerva anumitor condiții suspensive.

Contravaloarea totală pentru vânzarea participației Enel în cele două companii se ridică la 102 milioane de dolari.

Costanera, situată în orașul Buenos Aires, este cea mai mare centrală termică din Argentina, care a fost construită cu o capacitate totală de 2.305 MW. Dock Sud deține și operează o centrală electrică pe gaz situată în cartierul Avellaneda din Buenos Aires, cu o capacitate instalată de 870 MW.

Central Puerto este a doua cea mai mare companie producătoare de energie din Argentina, cu o capacitate instalată de aproape 5 GW, și este listată la bursele din Buenos Aires și New York Stock Exchange (NYSE).

Grupul Enel este prezent în Argentina prin Enel Argentina, o subsidiară a Enel Américas. Pe segmentul de generare, pe lângă activele aflate în prezent la vânzare, Grupul operează hidrocentrala de 1.328 MW Enel Generación El Chocón. În plus, Grupul distribuie și vinde energie către aproximativ 2,6 milioane de clienți din zona Greater Buenos Aires. Grupul este prezent și pe segmentele de eficiență energetică, servicii pentru clienți rezidențiali și distribuție, prin Enel X Global Retail, și în sectorul mobilității electrice, prin Enel X Way.

În noiembrie, cu prilejul prezentării noii sale strategii actualizate, Enel SpA a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări. Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Vânzarea activelor Enel din România se îndreaptă „în direcția corectă”, fiind așteptată o tranzacție înainte de sfârșitul lunii iunie, a declarat recent directorul general al companiei, Francesco Starace.

Enel a prelungit până la sfârșitul lunii februarie perioada de exclusivitate pentru discuțiile cu Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) privind o potențială vânzare a operațiunilor sale din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *