Enel a inaugurat un nou parc eolian în Dobrogea

Enel Green Power România (EGPR) a inaugurat vineri un nou parc eolian, aceasta fiind a patra investiţie de gen din judeţul Tulcea, potrivit Agerpres.

Parcul eolian din localităţile Valea Nucarilor şi Nufăru a devenit funcţional la finele anului trecut şi are o capacitate instalată de 70 de MW, anterior fiind operaţionalizate alte parcuri în comunele tulcene Casimcea, Valea Nucarilor şi între limitele comunelor Valea Nucarilor cu Beştepe şi Nufăru.
“Enel Green Power România a investit până acum peste 330 de milioane de euro în proiecte eoliene, ajungând la o capacitate instalată de aproape 270 MW la finele anului 2011. Compania intenţionează să dezvolte încă 202 MW în proiecte eoliene şi 25 MW în proiecte de micro hidrocentrale, din prezent şi până în 2016′, se arată într-o prezentare remisă vineri de EGPR”

Potrivit sursei, numai în judeţul Tulcea, EGPR a dezvoltat în ultimii ani parcuri eoliene cu o capacitate totală de 244 de MW.

De asemenea, EGPR a realizat un parc eolian în judeţul Caraş Severin cu o capacitate instalată de 48 MW, în momentul de faţă având în execuţie un proiect similar cu o capacitate de 119,6 MW în judeţul Constanţa, localităţile Nicolae Bălcescu, Siliştea, Târguşor şi Crucea.

La evenimentul desfăşurat vineri în judeţul Tulcea au participat directorul Enel Green Power România, Francesco Lazzeri, ambasdorul Italiei în România, Mario Cospito, preşedintele Comisiei de Energie şi Industrie din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, precum şi directorul pentru Europa al Enel Green Power, Roberto Deambrogio.

EGPR este o subsidiară a Enel Green Power, compania Grupului Enel dedicată dezvoltării şi producţiei de energie electrică din surse regenerabile la nivel internaţional, compania numărând în România 50 de angajaţi.

Dobrogea, respectiv judeţele Constanţa şi Tulcea, clasează România, conform unei cercetări a grupului Erste Bank, pe locul al doilea în clasamentul european al celor mai bune amplasamente pentru construcţia de ferme eoliene, în România putând fi montate instalaţii eoliene cu o capacitate totală de 14.000 MW, echivalent cu un aport de energie electrică de aproximativ 23.000 GWh/an.

Deşi un potenţial substanţial pentru producerea energiei eoliene a fost localizat în judeţul Tulcea, investiţiile de gen se derulează dificil din cauza procedurilor legale impuse în condiţiile în care peste 80% din suprafaţa judeţului este inclusă în programul Natura 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *