Enel a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index pentru al șaisprezecelea an consecutiv

Indicele recunoaște angajamentul Enel față de un model energetic bazat pe zero emisii, încurajând inovația deschisă și practicile responsabile de gestionare a afacerilor, arată compania într-un comunicat.

Filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost de asemenea confirmată în ediția din acest an, marcând al nouăsprezecelea an consecutiv de prezență a companiei. Enel și Endesa sunt două dintre cele opt companii admise în indicele global dedicat sectorului de utilități electrice.

 În plus, filiala sud-americană a grupului, Enel Américas, a fost confirmată în Dow Jones Sustainability Markets Emerging Markets și Dow Jones Sustainability MILA Pacific Alliance Index pentru al doilea an consecutiv, precum și în Dow Jones Sustainability Chile pentru al treilea an la rând, în timp ce filiala sa chiliană Enel Chile a fost confirmată pentru a doua oară în cei trei indici. Enel Américas și Enel Chile au fost singurele două companii de energie din Chile care au fost confirmate în toți cei trei indici bursieri.

 ”Sustenabilitatea este un factor cheie pentru crearea de valoare pe termen lung în rândul acționarilor și asociaților noștri”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director General al Enel.

„Prin integrarea deplină a Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă în strategia noastră, care vizează tehnologia de generare a energiei fără emisii, precum și dezvoltarea infrastructurii inteligente de energie electrică, stabilim un standard pentru companiile dispuse să își maximizeze profiturile într-un mod virtuos pentru comunități și ecosisteme. Ca atare, includerea noastră în DJSI pentru cel de-al șaisprezecelea an consecutiv reprezintă o recunoaștere a angajamentului nostru față de dezvoltarea unui model de afaceri durabil, care să conducă tranziția energetică și să promoveze practici comerciale responsabile”, a mai spus Starace în comunicat.

„Leadership-ul Enel la nivel în domeniul sustenabilității este recunoscută prin prezența grupului în mai mulți indici de sustenabilitate renumiți, precum FTSE4Good Index, indicii Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, indicii ECPI, indicia Thomson Reuters / S-Network ESG Best Practices, Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index și Top 200 al Equileap, realizat pe criterii de egalitate de gen. În plus, Enel a fost confirmat la ultima evaluare a indicilor STOXX Global ESG Leaders din septembrie 2019, pentru al șaselea an consecutiv”, mai arată comunicatul.

Enel atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor preocupați de Mediu, Impactul Social și Guvernanță (ESG – Enivronment, Social and Governance), a căror pondere în companie este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, în creștere cu 78% față de 2014. Această creștere reflectă importanța crescândă pe care piața financiară o acordă elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung”, se mai spune în comunicat.

 „DJSI a recunoscut rolul proactiv al Enel în combaterea schimbărilor climatice și promovarea unui model energetic cu emisii zero. Ambiția Enel de a îmbrățișa tranziția energetică, profitând de toate oportunitățile de afaceri din domeniile regenerabile, digitalizarea și electrificarea cererii de energie a contribuit la această reușită. În plus, modelul „Open Innovability” al companiei a stabilit punctul de referință pentru al doilea an consecutiv, întrucât compania a primit din nou punctajul maxim în Managementul Inovării al DJSI. Prin modelul Open Innovability, Enel dezvoltă soluții inovatoare care garantează sustenabilitatea pe termen lung pentru afacerile grupului și pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea, construind un ecosistem de colaborari cu startup-uri, parteneri industriali, antreprenori și centre de cercetare, printre altele”, mai spune compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *