Enel a finalizat lucrările de extindere a stației de transfomare Glina, investiție de 4,7 mil. lei

Lucrările de amplificare a staţiei de transformare Glina, din judeţul Ilfov, o investiţie de peste 4,7 milioane de lei, au fost finalizate, a anunţat, vineri, operatorul de distribuţie a energiei electrice E-Distribuţie Muntenia.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis AGERPRES, proiectul a vizat creşterea capacităţii staţiei cu 30 MVA (Puterea Megavolt Amperes, n.r.) pentru a răspunde solicitărilor de racordare din zonă atât ale unor consumatori industriali, cât şi ale consumatorilor casnici.

Staţia, pentru care s-au efectuat lucrări de amplificare în anul 2021, este în prezent echipată cu două transformatoare cu o capacitate totală instalată de 80 MVA (2X40 MVA fiecare), care au înlocuit transformatoarele vechi, de câte 25 MVA, fiecare, şi asigură alimentarea cu energie electrică a peste 6.500 de clienţi casnici şi industriali.

„Glina este o zonă rezidenţială şi industrială în plină dezvoltare, iar acest proiect ne permite să răspundem prompt cererilor de racordare la reţea şi de spor de putere pentru Staţia de Epurare Ape Uzate Glina. Creşterea capacităţii, extinderea reţelei şi digitalizarea acesteia sunt fundamentale în contextul electrificării accelerate a consumului şi al eforturilor legate de atingerea ţintelor de decarbonizare. Proiectul se alătură celorlalte investiţii realizate în ultimii ani pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor, prin majorarea gradului de continuitate şi a siguranţei în alimentarea cu energie electrică”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie.

La ora actuală, staţia electrică de transformare Glina este dotată cu echipamente necesare prin care se asigură integrarea acesteia în sistemul de telecontrol, iar această tehnologie permite Centrului Operativ al E-Distribuţie Muntenia să monitorizeze şi să gestioneze reţeaua de distribuţie rapid şi eficient prin manevre de la distanţă, astfel încât, în cazul în care în reţea apar avarii, să se poată realimenta clienţii afectaţi în cel mai scurt timp posibil, făra a mai fi nevoie de deplasarea echipelor în teren.

E-Distribuţie Muntenia este distribuitorul de energie electrică cu cel mai bun indicator SAIDI (durata medie a întreruperilor în reţea pentru un utilizator, pe parcursul unui an), în România în 2021, cu 136,35 de minute, mult sub media naţională.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *