Enel face un nou parc eolian în Dobrogea, de 70 MW

Enel Green Power a început lucrările de construcţie la un parc eolian cu o capacitate instalată de 70 MW, situat în localitatea Corugea, potrivit unui comunicat al companiei.

Localizat în judeţul Tulcea, parcul eolian cuprinde 35 de turbine eoliene V-90 (2 MW fiecare). La finalizare, parcul va putea genera 189 milioane kWh în fiecare an, suficient pentru a acoperi nevoia anuală de electricitate a 70.000 de gospodării.

Enel Green Power deţine alte două parcuri în România, Sălbatica I şi Agighiol, cu o capacitate instalată de 64 MW. EGP construieşte Sălbatica II, care va avea o capacitate totală instalată de 70 MW şi extinde capacitatea Sălbatica I cu 40 MW. La finalizare, aceste parcuri vor creşte de circa patru ori capacitatea instalată de energie eoliană în România a Enel Green Power.

„Lucrările de construcţie în desfăşurare la parcul eolian Corugea şi la alte parcuri ne vor creşte capacitatea instalată în România la 244 MW, confirmând strategia noastră de dezvoltare într-o ţară cu un potenţial ridicat pentru expansiunea energiei eoliene. Ţinând cont de numeroasele proiecte în curs de asumare, generarea de energie cu ‘zero emisii’ a EGP în România va creşte cu siguranţă în anii următori”, a declarat Francesco Starace, director general executiv al Enel Green Power.

Energia eoliană este cea mai promiţătoare tehnologie de generare a electricităţii din România. De fapt, conform estimărilor, capacitatea eoliană instalată în România va creşte de la 600 MW, la finele anului 2010, la un total de 3.600 MW, până în 2015, se mai arată în comunicatul Enel

 

 

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *