Enel a extins perioada de negocieri exclusive cu grecii de la PPC pentru vânzarea afacerii din România

Enel SpA a extins perioada de exclusivitate pentru negocierile cu Public Power Corp (PPC) privind potenţiala vânzare a operaţiunilor sale din România, până la finalul acestei luni, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

În decembrie, Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, a încheiat un acord de exclusivitate cu firma italiană Enel privind posibila achiziţie a activelor acesteia din România. Părţile „vor informa piaţa dacă vor încheia un acord obligatoriu privind tranzacţia”, a informat sâmbătă Enel într-un comunicat postat pe site-ul său.

Anunţul vine într-un moment în care Enel se confruntă cu o creştere a nivelului datoriei. Datoriile grupului Enel au urcat până la 69 de miliarde de euro la finele lunii septembrie 2022, însă strategia grupului pentru perioada 2023-2025 prevede că gradul de îndatorare va fi redus până la 51-52 de miliarde de euro la finele acestui an.

În noiembrie, cu prilejul prezentării noii sale strategii actualizate, Enel SpA a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări. Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *