Enel a cumpărat hidrocentrale cu o capacitate de 527 MW în Italia, pentru care a plătit 1,2 miliarde de euro

Enel Produzione, filiala Enel SpA, a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni al ERG Hydro Srl, de la ERG Power Generation SpA, în urma îndeplinirii condiţiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare, informează un comunicat al grupului.

Compania a achitat circa 1 miliard de euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare iniţială a preţului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părţi din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro.

„Contractul de vânzare-cumpărare prevede şi o ajustare a contraprestaţiei în lunile următoare, care se va efectua în principal pe baza modificării capitalului de lucru net şi a poziţiei financiare nete ale ERG Hydro, precum şi pe baza rezervelor de apă ale unor bazine incluse în vânzare”, se arată în comunicatul companiei.

Centralele deţinute de ERG Hydro, situate în regiunile Umbria, Lazio şi Marche, au o capacitate instalată de 527 MW şi o producţie medie anuală de circa 1,5 TWh. În urma operaţiunii, 113 angajaţi se vor alătura grupului Enel, inclusiv tehnicieni specializaţi în managementul operaţional al centralelor, specialişti în managementul energiei şi personal dedicat.

„În conformitate cu Planul Strategic actual, tranzacţia contribuie la consolidarea traiectoriei de dezvoltare a grupului Enel în domeniul surselor regenerabile, cu o suplimentare a capacităţii instalate în Italia. Ca urmare a tranzacţiei, grupul Enel are acum o capacitate hidroenergetică de circa 13 GW instalată în toată Italia, iar capacitatea totală regenerabilă, inclusiv geotermală, eoliană şi fotovoltaică, ajunge la circa 14,5 GW”, se menţionează în comunicat .

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *