Enel a ajuns la 40.000 de clienţi pe piaţa românească de gaze

Grupul Enel, activ pe piaţa concurenţială de energie electrică, a ajuns la un portofoliu substanţial de clienţi şi pe piaţa de gaze naturale.

Enel avea, la finalul lunii septembrie aproximativ 40.000 de clienţi în România cărora le furniza gaze naturale, potrivit datelor din raportul companiei italiene la nouă luni. Cantitatea de gaze furnizată în perioada ianuarie-septembrie pe piaţa din România a fost de circa 30 de milioane de metri cubi, conform datelor companiei italiene.

În aceeaşi perioadă a anului trecut România nu figura în raport printre ţările în care Enel are operaţiuni pe piaţa gazelor naturale.

Enel este unul dintre cei patru furnizori de ultimă instanţă şi distribuitori de energie electrică din România şi, după liberalizarea pieţei de electricitate, a devenit extrem de activ şi pe piaţa concurenţială de electricitate pentru casnici, unde se apropie de pragul de 1,5 milioane de clienţi, fiind de departe numărul unu.

Deşi se promovează mai puţin cu acest produs, Enel are şi ofertă de furnizare de gaze naturale pe piaţa concurenţială, Enel Gaz, disponibilă pe site-ul companiei. Preţul de furnizare este de 0,119 lei/kWh, la care se adaugă tarifele de reţea reglementate de ANRE şi taxele, iar compania percepe şi un abonament, de 0,5 lei pe zi.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Companiile Enel au 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți, localizați cu preponderență în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție prin intermediul companiilor E-Distribuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *