Enache, Monsson: În septembrie, vom instala cea mai mare baterie din România

Grupul Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte regenerabile din România anunță că va instala o baterie de 24 MWh într-un parc pe care îl operează în Dobrogea.

“În septembrie, Monsson va pune ca mai mare baterie de stocare din România, de 24 MWh, într-un parc de-al nostru din Dobrogea, iar până la jumătatea anului viitor vom pune în funcțiune peste 200 MWh de stocare”, a declarat, la evenimentul Solar Energy Bucharest Summit, Sebastian Enache, Head of Mergers and Acquisitions în cadrul Monsson Group, unul dintre “pionerii” regenerabilelor de la noi din țară și unul dintre cei mai mari dezvoltatori.

Bateria va fi amplasata la parcul eolian Mireasa, operat de Monsson.

“Încă din 2020, Monsson proiectează și dezvoltă toate parcurile eoliane și fotovotaice cu soluții de stocare de minimum 20% din capacitatea instalată a centralelor eoliene și fotovoltaice”, a afirmat Enache.

La același eveniment, Zoltan Nagy-Bege, actualmente director în ANRE și fost vicepreședinte al instituției, a vorbit și el despre necesitatea instalăriii stocării în noile capacități din regenerabil și a spus chiar că, într-un viitor apropiat, stocarea va deveni obligatorie la autorizarea noilor proiecte din eolian și fotovoltaic.

Monsson s-a concentrat pe energie regenerabilă și apă din 2004, devenind un jucător major cu proiecte de peste 7000 MW în pipeline. Compania are în portofoliu peste 2.000 MW deja construiti (1.100 MW eolian și 1.000 MW fotovoltaic), dintre care cea mai importantă realizare este cel mai mare parc eolian onshore de 600 MW din lume, cu excepția SUA, și acum cel mai mare parc fotovoltaic din Europa.

Citește și:

Moise, PATRES: “Duminica trecută am oprit producția parcurilor, am fi plătit 2.000 de euro pentru fiecare MWh produs”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *