Electrocentrale Borzești, deținută de Renovatio, a primit licență de furnizare de energie electrică

Electrocentrale Borzești SRL, noua companie care ar urma să producă energie electrică pe amplasamentul vechii centrale termoelectrice de la Borzești, a primit licență de furnizare a energiei electrice.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a decis “Acordarea licenţei pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, societăţii ELECTROCENTRALE BORZEȘTI S.R.L” în ședința Comitetului de Reglementare din data de 23 iunie, potrivit datelor ANRE.

Electrocentrale Borzești SRL este o companie controlată de Renovatio, prin firma RNV Infrastructure, care a cumpărat firma Infinite Gas Development, a unor români, care la rândul ei cumpărase activele vechii centrale Borzești. Reniovatio este  un cunoscut producător de energie electrică din surse regenerabile, trader și furnizor de energie electrică dar și de soluții de mobilitate electrică. Compania intenționează să amplaseze un parc fotovoltaic cu o capacitate de 48 MW, pentru care are Aviz tehnic de Racordare  în stația de 110 k, emis de E.On.. Potrivit relatărilor din presă, parcul fotovoltaic au urma să fie operațional la sfârșitul verii.

Pe de altă parte, tot acolo, pe amplasamentul fostei centrale Borzești, cumpărătorul ar intenționa să construiască un grup nou pe gaze, în ciclu combinat, în locul vechiului grup 7, cu o putere instalată de 189 MW, o investiție care s-ar ridica la 70 de milioane de euro, potrivit unor informații publicate de Profit.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *