Electrica instalează o centrală fotovoltaică pentru fabrica de bere Albacher de la Sebeș

Electrica Furnizare va instala 1.840 de panouri fotovoltaice pentru fabrica de bere Albacher de la Sebeş, investiţia urmând să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 348 de tone pe an, informează compania într-un comunicat de presă.

Proiectul de construcţie „la cheie” presupune instalarea modulelor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 445 Wp, va avea o putere instalată de 818,8 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 1.108 MWh.

Conform reprezentanţilor Electrica Furnizare, până în acest moment, au fost demarate etapele de amenajare a terenului pentru montaj, achiziţie a echipamentelor şi proiectare, urmând ca întreg proiectul să fie finalizat în prima parte a anului 2022.

Cu o experienţă de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluţii personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi.

Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 23 de ani de activitate, are în portofoliu branduri precum: Borsec (ape minerale naturale), Stânceni (apă minerală naturală), Aquatique (apă minerală naturală oligominerală), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Albacher şi Dorfer (bere).

Compania deţine şapte fabrici, în localităţile Borsec, Bucureşti, Buşteni, Sebeş şi Stânceni, are peste 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 172 milioane de euro.

1 Comment

  1. Sant curios cand o sa isi dea seama statul sau curtea de conturi ce afaceri sant in spatele acestei investitii si cum statul va fii doar un observator de pe banca …. Adio TVA, adio accize , adio procente din transport ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *