Electrica începe să-şi facă prezenţa pe piaţa de gaze.  Cantităţile furnizate au crescut de 11 ori în ultimul an

Electrica a furnizat, în primele nouă luni ale anului, 164 GWh de gaze naturale, potrivit unei informări a companiei cu rezultatele operaţionale la nouă luni.

Volumul, infim raportat la cel al marilor furnizori, este totuşi de circa 11 ori mai mare decât cel consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de doar 14 GWh, şi de peste trei ori mai mare decât ce a furnizat compania tot anul trecut.

Extinderea pe segmentul furnizării de gaze, pe care Electrica a intrat recent, face parte din strategia pe termen lung a companiei, care ar intenţiona să cumpere şi un furnizor de gaze, pentru a dobândi o poziţie semnificativă pe partea de furnizare către clienţii casnici. Momentant, Electrica furnizează gaze doar pentru consumatorii comerciali.

Referitor la activitatea de bază a companiei, cea de pe piaţa de energie, Electrica a distribuit în primele nouă luni ale anului, 13,27 TWh de energie electrică, nivel similar cu cel din primele nouă luni ale lui 2018-13,21 TWh. Pe segmental de furnizare de energie electrică, Electrica a bifat o creştere de aproape 9%, de la 6,33 GWh în primele nouă luni ale anului 2018 la 6,88 TWh în aceeaşi perioadă din acest an, pe ambele pieţe, şi cea concurenţială şi cea reglementată. Dacă pe reglementat volumele furnizate ai stagnat, pe segmentul concurenţial a fost înregistrată o creştere semnificativă, de 20%, până la 3,27 TWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *