Electrica Furnizare deschide sucursală în Republica Moldova

Compania de furnizare din Grupul Electrica deschide o sucursală la Chișinău, capitala Republicii Moldova, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori București.

Iată informarea trimisă de companie către BVB:

“In cadrul sedintei din data de 17 decembrie 2020, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) EFSA a aprobat infiintarea Sucursalei EFSA in Republica Moldova, cu sediul la adresa Vlaicu Parcalab 63, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova”.

Electrica face astfel primul pas pe piața din Moldova, acolo unde a dorit să cumpere și rețea de distribuție.

Primăvara trecută, compania spaiolă Naturgy Energy Group a anunţat vânzarea, pentru 141 de milioane de euro, a distribuţiei şi furnizării de energie electrică din Republica Moldova, Gas Natural Fenosa și Red Union Fenosa. Cele două companii au peste 800.000 de clienţi în Moldova şi distribuie 70% din toată energia consumată de Republica Moldova. Compania spaniolă era prezentă pe piaţa din Republica Moldova din anul 2010, iar dorinţa de a vinde operaţiunile de aici era cunoscută de multă vreme. Cumpărător a fost un fond de investiții ceh care deține în România Premier Energy, distribuitor și furnizor de gaze naturale.

Interesată de această afacere a fost şi firma românească Electrica SA, care însă oficial nu a comunicat multe pe această temă. Discuţii au fost însă şi, potrivit unor informații aflate “pe surse” din piaţa românească de energie, compania româneasă a făcut o ofertă în 2018 firmei spaniole, care însă pare că nu a fost acceptată. „Oferta de atunci a Electrica era mai mare decât preţul de acum”, ne-au spus sursele noastre, dar „nu s-a mers mai departe atunci”.

 

Totuși, din ce se vorbește în piața românească, Electrica nu și-a pierdut interesul pentru distribuția de elecricitate din Republica Moldova. Fără a putea fi confirmat oficial, că spunem că au mai avut loc discuții în România pentru ca Electrica să preia Premier Energy, iar compania românească și-a exprimat interesul și pentru activele aferente distribuției din Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *