Electrica Furnizare a pierdut 57.000 de clienți în trimestrul doi din 2021

Electrica a pierdut clienți pe segmentul de furnizare, dar a reușit să treacă mulți din cei rămași în serviciul universal pe piața concurențială. Consumul din zonele unde Electrica distribuie energie electrică a crescut și a depăși chiar nivelurile dinaintea pandemiei.

Electrica, unul dintre marile grupuri de distribuție și furnizare de energie electrică din România, a raportat 3,51 milioane de locuri de consum cărora compania le furniza energie electrică, conform unei prezentări cu rezultatele operaționale transmise Bursei de Valori București. Cum în primul trimestru compania a raportat 3,57 milioane de locuri de consum, rezultă că, în trei luni, compania a pierdut (în sumă netă), circa 57.000 de locuri de consum pe segmentul de furnizare.

Amintim că piața de energie electrică este liberalizată și pentru consumatorii casnici, orice gospodărie putând schimba furnizorul de energie electrică gratuit, la cererea sa, în 21 de zile.

Totuși, compania a reușit să treacă mulți clienți din fosta piață reglementată, actualul sistem de serviciu universal, în zona concurențială. Astfel, dacă la finalul primului trimestru din 2021, 3,08 milioane de locuri de consum erau in sistem de serviciu universal și doar 488.000 în piața concurențială, la finalul celui de-al doilea trimestru în regim de serviciu universal rămăseseră doar 2,27 milioane de clienți, iar în concurențial trecuseră 1,24 milioane de clienți.

Iată cifrele publicate de companie:

În ceea ce privește volumele de energie electrică distribuite prin rețele  – Electrica, prin DEER este distribuitor în trei dintre cele opt zone de rețea din România – datele arată că s-a revenit la consumul dinaintea pandemiei, ba chiar acesta a fost și depășit.

Astfel, în primele șase luni ale acestui an, s-au distribuit prin rețelele administrate de Electrica 9,2 TWh de energie electrică, mult peste cei 8,4 TWh distribuiți în primul semestru din 2020, marcat de pandemie, și chiar peste cei 8,8 TWh distribuiți în prima jumătate din 2019.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *