Electrica demarează proiectul unui parc eolian de un sfert de miliard de euro în Dobrogea

Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare a energiei electrice supune aprobării acționarilor demararea construcției unui parc eolian în Dobrogea, valoarea investiției fiind de 253 de milioane de euro.

Iată ce a comunicat Electrica în convocatorul ședinței AGEA care va avea loc în data de 5 februarie 2025.

Aprobarea mandatării reprezentantului Electrica, având în vedere calitatea Electrica de asociat 60% al societății Crucea Power Park S.R.L. (“CPP”), să participe în Adunarea Generală a Asociaților Crucea Power Park S.R.L. și să exprime votul favorabil („pentru”) cu privire la aprobarea proiectului de investiții derulat de către CPP “Construire parc eolian, rețea electrică de medie tensiune, stație electrică de transformare parc, rețea subterană de 110 KV, împrejmuire teren și racord la SEN (stație de transformare (110KV/400KV), racord LEA400KVA, Lucrări de întărire rețea, Instalare capacitate de stocare a energiei electrice” – în comunele Crucea și Pantelimon, județul Constanța (Proiectul eolian Crucea Est), cu o valoare totală a investiției de până la 253.000.000 EUR, fără TVA și aprobarea demarării implementării investiției.

Aprobarea mandatării Consiliului de Administrație al ELSA pentru acordarea mandatului de participare și vot în Adunarea Generală a Asociaților CPP cu privire la încheierea contractului tip EPC (Engineering, procurement and construction), precum și a oricăror contracte necesare realizării investiției indicate la punctul anterior, în limita valorii investiției de până la 253.000.000 EUR fără TVA.

Electrica a anunțat, luna trecută, preluarea a 20% din capitalul social al societății Crucea Power Park S.R.L., consolidându-și astfel participația la 60%. Parcul eolian, cu o capacitate instalată de 132 MWp, se afla atunci în faza de obținere a autorizațiilor și va integra o componentă de stocare a energiei electrice.

Acum trei ani, compania a semnat achiziția a trei proiecte de unități de producție de energie regenerabilă de la Monsson Group, controlat de Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România. Electrica a cumpărat atunci participații în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207 MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *