Electrica are de acum firmă de producție de energie electrică. Decizie AGA

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Electrica SA a aprobat participarea Electrica SA (ELSA), împreună cu Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE), la constituirea unei noi persoane juridice – Electrica Producție Energie S.A, arată compania într-un comunicat.

Electrica Producție Energie S.A. este organizată ca societate pe acțiuni, filială a Electrica SA, în care aceasta va deține un procent de 99,9920% din capitalul social, iar  FISE un procent de 0,0080% din capitalul social. Noua filială, Electrica Producție Energie S.A., se va ocupa de achiziția și dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităților de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea și operarea soluțiilor de stocare independente pe care compania intenționează să le dezvolte în viitor.

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica și-a propus extinderea în domenii conexe și obținerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum și creșterea performanței și consolidarea sustenabilității rezultatelor economice. Aceste obiective de creștere au fost adresate de proiectele de creștere anorganică derulate în ultimii doi ani, dintre care unul a fost finalizat cu succes, iar altele se află în acest moment în derulare.

Pe lângă achiziția Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, Grupul Electrica a mai realizat un pas important în direcția implementării strategiei grupului de integrarea în amonte a activităților, prin investirea în proiecte de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin implicarea în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând o capacitate instalată de 207MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian, care include și o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.

Pentru a-și asigura o agilitate crescută, care să permită valorificarea optimă a oportunităților, Electrica și-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacități de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.

“Rămânem consecvenți în ceea ce privește obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu și lung pentru investitori și, în contextul transformărilor profunde și rapide din piața de energie, am propus acționarilor noștri înființarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile.

Extinderea activităților derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcțiile urmărite prin strategia aprobată, precum și consolidarea veniturilor viitoare obținute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluțiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluție viabilă și din punct de vedere financiar, mai ales că piața de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *