Electrica, achiziție-mamut: luna aceasta se depun ofertele pentru livrarea a 500.000 de contoare inteligente

Distribuție Energie Electrică România (DEER), compania din grupul Electrica ce a rezultat din fuziunea celor trei firme de distribuție ale grupului așteaptă în această lună ofertele pentru o licitație mare de instalare de sisteme inteligente de măsurare a energiei electrice.

“Achizitia de “Produse şi servicii necesare dezvoltării Sistemelor de Măsurare Inteligentă etapa 2021-2023”, este absolut necesara in vederea respectării calendarului de implementare a SMI sunt necesare echipamentele și serviciile specifice:contoare, concentratoare de date si echipamente auxiliare; servicii de integrare a echipamentelor în sistemul de gestiune a contoarelor SMI”, a scris DEER în anunțul de licitație postat luna trecută în sistemul electronic de achizitii publice.

Achiziția are o valoare estimată de 173 de milioane de lei și este cea mai mare organizată de Electrica până acum. În plus, după fuziunea celor trei societăți de distribuție, Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord, este prima achiziție centralizată de contoare inteligente pentru toată rețeaua de distribuție. În anunț scrie că locul de livrare este “DEER SA, prin sucursalele sale: zona Transilvania Nord; zona Transilvania Sud; zona Muntenia Nord”.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport preț-calitate, unde prețul are un punctaj de 70% în evaluarea ofertei, iar restul ține de caracteristici tehnice. Achiziția presupune un contract cadru Durata de implementare a contractului este de trei ani, iar DEER așteaptă ofertele până la data de 12 aprilie.

Iată exact ce cere DEER

Aceasta este de departe cea mai mare campanie de instalare de contoare inteligente în rețeaua de distribuție a Electrica. În condițiile în care compania are concesionate trei din cele opt zone de distribuție din țară, are montate doar 240.000 de contoare inteligente. Pentru comparație, Enel, care asigură distribuția de electricitate tot în trei zone de rețea, anunța că, după campania din acest an, în care va monta circa 160.000 de contoare, va ajunge la aproape 1,1 milioane în toată țara.

Citește și:

Ce beneficii aduc contoarele inteligente în condițiile liberalizării pieței de energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *