Electrica a primit trei oferte pentru licitația-mamut de jumătate de milion de contoare inteligente. Aproape numai români pe listă

Trei consorții, preponderent formate din companii românești, au depus oferte pentru licitația organizată de Distribuție Energie Electrică România (DEER), compania de distribuție a grupului Electrica, pentru achiziția a circa 500.000 de contoare inteligente, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În asocieri apar cunoscute le firme românești, AEM, Adrem, Energobit sau Eletrogrup. Iată asocierile care au depus oferta:

  1. Ofertant unic : AEM
  2. Asociere : ADREM ENGINEERING SRL (Leader),Energobit
  3. sociere : Electrogrup (Leader),LUNA ELEKTRIK ELEKTRONIK SANAYI ve TICARET A.S

Amintim că, în februarie, DEER, compania care a rezultat din fuziunea celor trei societăți de distribuție ale Electrica, a lansat în SEAP un anunț de participare pentru achiziția de “Produse şi servicii necesare dezvoltării Sistemelor de Măsurare Inteligentă etapa 2021-2023”.

Achiziția are o valoare estimată de 173 de milioane de lei și este cea mai mare organizată de Electrica până acum. În plus, după fuziunea celor trei societăți de distribuție, Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord, este prima achiziție centralizată de contoare inteligente pentru toată rețeaua de distribuție. În anunț scrie că locul de livrare este “DEER SA, prin sucursalele sale: zona Transilvania Nord; zona Transilvania Sud; zona Muntenia Nord”.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport preț-calitate, unde prețul are un punctaj de 70% în evaluarea ofertei, iar restul ține de caracteristici tehnice. Achiziția presupune un contract cadru Durata de implementare a contractului este de trei ani.

Aceasta este de departe cea mai mare campanie de instalare de contoare inteligente în rețeaua de distribuție a Electrica. În condițiile în care compania are concesionate trei din cele opt zone de distribuție din țară, are montate doar 240.000 de contoare inteligente. Pentru comparație, Enel, care asigură distribuția de electricitate tot în trei zone de rețea, anunța că, după campania din acest an, în care va monta circa 160.000 de contoare, va ajunge la aproape 1,1 milioane în toată țara.

Iată exact ce cere DEER la această licitație

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *