Electrica a lansat licitația pentru construirea parcului fotovoltaic Satu Mare 2, de 27 MW

Sunwind Energy, firma cumpărată de Electrica de la Muntmark, caută contractor pentru construcția “la cheie” a parcului fotovoltaic Satu Mare 2, proiect aflat la stadiul “ready-to-build”, cu finanțare prin PNRR.

“Sunwind Energy S.R.L., societate din Grupul Electrica, vă invita să participați la procedura de ofertare pentru implementarea unui proiect fotovoltaic „Satu Mare 2”, în sistem “la cheie” (EPC), cu o capacitate de 27 MWp situat în vecinătatea comunei Botiz, județul Satu Mare.”, se arată în anunțul de licitație.

Potrivit documentației de licitație, proiectul Satu Mare 2, situat în vecinătatea comunei Botiz, se află în stadiul de „ready-to-build”, cu autorizații de racordare la rețea și autorizații de construire deja obținute pentru titularul contractului. Proiectul are o valoare estimată de 110,1 milioane de lei, fără TVA și este finanțat prin PNRR.

Dezvoltatorii selectați vor trebui să conecteze centrala la rețea prin cabluri subterane de medie tensiune (MT) la o substație de 110 kV.

Sunwind Energy spune că se așteaptă ca ofertanții să selecteze panourile fotovoltaice potrovote pentru a furniza energie electrică timp de cel puțin 30 de ani.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este  31 ianuarie 2024.

Electrica operează în prezent o centrală fotovoltaică de 7,5 MW și intenționează să construiască o alta, de 12 MW.

Electrica a finalizat achiziţia companiei Sunwind Energy, anul trecut, contractul cu vânzătorii Emanuel Muntmark şi Cătălin Mrejeru fiind semnat cu doi ani în urmă, pentru 1,5 milioane de euro. Societatea cumpărată era de fapt vehiculul prin care a fost dezvoltat proiectul fotovoltaic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *