Electrica a încheiat procesul de fuziune a celor două societăți de servicii energetice FISE Electrica Serv și Servicii Energetice Muntenia

Electrica anuntă finalizarea cu succes a fuziunii celor două societăți de servicii energetice din cadrul Grupului, respectiv Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE Electrica Serv) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEMU), potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, de la 1 decembrie 2020, serviciile energetice ale Grupului se vor derula doar sub umbrela FISE Electrica Serv.

“Fuziunea dintre FISE Electrica Serv SA și SEMU pune bazele unei structuri mai flexibile, mai eficiente și care permite elaborarea unui plan de investiții coerent, corelat cu necesarul și oportunitățile din piață, precum și aplicarea unei politici unice de personal și crearea de noi oportunități profesionale.

Fuziunea presupune unificarea procesului de conducere a activităților desfășurate în prezent de către cele două companii, ceea ce va putea conduce la înregistrarea unor economii substanțiale și va permite dezvoltarea unei strategii unice pentru acest segment.

Totodată, noua companie se bazează pe o echipă foarte bine pregatită – un total de 730 de angajați, din care peste 550 dedicați activităților tehnice – și va beneficia de o mai mare mobilitate teritorială și de un parc de echipamente complex, adaptat unei game extinse de lucrări de mentenanță și investiții, atât pentru clienți casnici, cât și clienți business”, arată Electrica.

“Electrica vrea să devină un furnizor puternic de servicii energetice integrate, optimizat din punct de vedere al costurilor, cu capabilități interne și parteneriate care să asigure flexibilitate și agilitate. Suntem convinși că sinergiile rezultate din fuziunea celor două companii de servicii vor ajuta Grupul în atingerea obiectivelor strategice”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica S.A.

“Angajații au fost principalul pilon al acestui proiect, tot personalul din cadrul Servicii Energetice Muntenia fiind transferat în noua societate cu respectarea tuturor drepturilor și obligațiilor contractuale. Începând cu 1 decembrie 2020 am devenit o singura companie, mai puternică și mai eficientă, care va continua să ofere servicii de calitate, adaptate nevoilor clienților. Fuziunea ne permite dezvoltarea portofoliului de servicii și atragerea de clienti noi”, a spus și Bujor Oprean, Director General FISE Electrica Serv S.A

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *