Electrica a dat în judecată firma European Drinks, pentru neplata facturii la electricitate

Electrica a dat în judecată European Drinks, firmă deţinută de fraţii Ioan şi Viorel Micula, care era odinioară lider pe piaţa băuturilor răcoritoare din România. Motivul: firma nu a plătit facturile la energie electrică. Cele două firme încearcă să stingă totuşi conflictul pe cale amiabilă.

Electrica a dat în judecată European Drinks pentru a încasa contravaloarea facturilor emise dar neplătite, în valoare de peste 4 milioane de lei. Informaţia apare în raportul pe şase luni al companiei

„Electrica Furnizare S.A. a formulat cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu European Drinks S.A., constituindu-se astfel dosarul nr. 998/111/2018, avand ca obiect pretentii (c/val facturi fiscale) in cuantum de 4.132.755 RON, in care Electrica Furnizare are calitatea de reclamanta, iar European Drinks, are calitatea de parata; dosarul se afla spre solutionare pe rolul instantei de fond fond, Tribunalul Bihor”, se arată în raportul companiei.

Surse din compania de utilităţi ne-au declarat că ar fi vorba despre facturi aferente consumului din perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018. „Se încearcă o soluţionare pe cale amiabilă. Firma a făcut unele plăţi, după ce Electrica Furnizare a formulat cererea. Nu a fost formalizată încă înţelegerea părţilor pentru instanţă”, ne-au declarat sursele noastre.
Într-adevăr, pe portalul instanţelor de judecată, cauza apare că a fost amânată la judecată până în luna octombrie, dată până la care este posibilă soluţionarea litigiului pe cale amiabilă.

European Drinks a înregistrat anul trecut pierderi de 8,26 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 264 de milioane de lei, realizată cu 716 angajaţi. Firma face parte din imperiul fraţilor Ioan şi Viorel Micula din Bihor (alături de European Food, Scandic Distilleries, Transilvania General Import Export), doi oameni de afaceri români, dar care au şi cetăţenie suedeză, creditaţi de revista Capital cu o avere de 180 de milioane de euro anul trecut.

În 2010, averea celor doi fraţi depăşea jumătate de miliard de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *