Electrica a cumpărat trei proiecte de parcuri eoliene și fotovoltaice, cu o capacitate de 200 MW, de la Muntmark

EElectrica a a semnat trei contracte de achiziție a unor proiecte eoliene și fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 207 MW, dintre care unul are și o capacitate de stocare de 60 MW. Vânzător a fost cunoscutul Emanuel Muntmark.

Electrica a cumpărat de fapt trei companii de proiect care dezvoltă parcurile, după cum arată compania într-un comunicat remis Bursei

“Electrica informeaza actionarii si investitorii ca, pe data de 28 iulie 2021, a semnat, in calitate de cumparator, cu dl. Emanuel Muntmark și cu dl. Catalin Mrejeru, in calitate de vanzatori, trei contracte de vanzare-cumparare de parti sociale in trei companii de proiect care au ca obiect principal de activitate productia de energie din surse regenerabile”, arată compania.

Primul contract vizează “achizitia a 100% din partile sociale detinute de vanzatori in Crucea Power Park SRL, pentru un pret total estimat de 8.470.000 EUR. Pretul final se va determina prin ajustarea pretului total estimat in functie de capacitatea de productie, respectiv de stocare autorizata, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual”. Crucea Power Park SRL dezvolta proiectul eolian „Crucea Est”, cu o capacitate instalata proiectata de 121 MW și o capacitate de stocare a energiei electrice proiectata de 60 MWh (15 MW x 4h), situat in extravilanul comunei Crucea, jud. Constanta.

Al doilea contract vizează “achizitia a 100% din partile sociale detinute de vanzatori in Sunwind Energy SRL, pentru un pret total estimat de 1.485.000 EUR. Pretul final se va determina prin ajustarea pretului total estimat in functie de capacitatea de productie autorizata, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual”. Sunwind Energy SRL dezvolta proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2” cu o capacitate instalata proiectata de 27 MW, situat in vecinatatea orașului Satu Mare.

Al treilea contract vizează “achizitia a 100% din partile sociale detinute de vanzatori in New Trend Energy SRL pentru un pret total estimat de 3.245.000 EUR. Pretul final se va determina prin ajustarea pretului total estimat in functie de capacitatea de productie autorizata, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

New Trend Energy SRL dezvolta proiectul fotovoltaic „Satu Mare 3”, cu o capacitate proiectata de 59 MW, situat in vecinatatea orașului Satu Mare.

“Contractele prevad achizitionarea de catre Electrica a partilor sociale in cele trei companii si plata pretului aferent in patru etape, structurate in functie de stadiul de dezvoltare a proiectului si de indeplinire a unor conditii suspensive”, mai arată comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *