Elcen oprește și CET Progresu, trecută “în rezervă”. Compania trece pe regimul de vară

ELCEN anunță oprirea în rezervă a CET Progresu ca urmare a solicitării făcute de C.M. Termoenergetica București S.A. în continuarea procedurilor de oprire progresivă a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii din București și a transferului sistemului de termoficare la regimul de funcționare „de vară”.

ELCEN informează că pe 20 aprilie, a fost efectuată oprirea în rezervă a CET Progresu. Această acțiune a avut loc ca urmare a adresei transmise de C.M. Termoenergetica București către ELCEN, prin care se solicită oprirea CET Progresu începând cu data de 20.04.2023. Energia termică necesară pentru alimentarea consumatorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare din București este asigurată din CET București Sud și CET București Vest.

Compania a oprit CET Grozăvești la 18 aprilie.

În consecință, CET-urile ELCEN funcționează în prezent în schema „de vară”: două CET-uri în funcțiune, două CET-uri oprite în rezervă care sunt disponibile să livreze în orice moment energie electrică și termică.

Elcen susține că necesarul de energie termică la nivelul Municipiului București este foarte scăzut în cadrul regimului de funcționare „de vară” a sistemului de termoficare, în aceste condiții nefiind justificată din punct de vedere tehnic funcționarea tuturor celor patru CET-uri.

„Subliniem că alimentarea cu apă caldă a consumatorilor din București nu este afectată pe perioada în care CET-urile funcționează în schema de vară. CET-urile aflate în funcțiune acoperă necesarul de agent termic la nivelul întregului oraș. Configurația inelară a rețelei de termoficare permite funcționarea interconectată a CET-urilor și, în consecință, o repartiție optimă a sarcinii între CET-uri”, se mai precizează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *