Elcen intenționează să oprească furnizarea apei calde în București, din cauza datoriilor Primăriei

Ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășită, se arată într-un comunicat al Elcen.

“În aceste condiții, vă informăm că SIERRA QUADRANT va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET”, se arată în comunicat.

“Din păcate, în ciuda nenumaratelor apeluri la responsabilitate transmise de compania noastră, atât în întâlnirile și corespondența oficială cu PMB, cât și în comunicarea publică, oficialii PMB au continuat să abordeze cu indiferență situația dramatică a sistemului de termoficare”, mai arată compania.

“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor. Se pare că am fost niște naivi! Pentru ei, cetățeanul este o noțiune abstractă. Concrete sunt doar donațiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru niște companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari și alte astfel de acțiuni.

După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT, în comunicat.

“Vă reamintim faptul că, în situația menținerii măsurii dispuse de către judecătorul sindic în dosarul 35232/3/2016, respectiv deschiderea procedurii de faliment a RADET, toate aceste noi datorii se vor adăuga la masa credală. Fără aceste sume, riscul ca ELCEN să intre în incapacitate de plată a materiei prime, a materialelor și chiar a salariilor este aproape inevitabil.

Precizăm că, în spiritul transparenței asumate, în perioada imediat următoare, vom face public raportul ce urmează a fi prezentat Comitetului Creditorilor ELCEN”, mai arată comunicatul.

 

 

1 Comment

  1. In cazul in care gresesc, pot fi corectat.Aprobarea intrarii in insolventa a ELCEN, a fost luata pentru luarea tuturor masurilor necesare,conform legislatiei in vigoare, in vederea eficientizarii activitatii societatii si echilibrarii situatiei fiananciare.Din punctul meu de vedere, nu sunteti resposabili de situatia in care este ELCEN si RADET,dar nu aveti nici posibilitatea de a rezolva cogenerarea/termoficarea in Bucuresti.Este o joaca sterila intre legea insolventei, legea societatilor comerciale,inconstienta si bataia de joc a ME si Primarie ,care nu va rezolva nimic si din care are de suferit numai populatia.Nu este nici-o surpriza ,ca s-a terminat vara si concediile specialistillor si a managerilor si isi vor aduce aminte ca ii prinde iarna nepregatiti.Din pacate problema este foarte grava si nu cred ca mai poate fi rezolvata,sper sa ma insel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *