Elcen demarează procedurile pentru construirea a două centrale noi, de 550 MW în total, la CET Grozăvești și CET Sud

Electrocentrale București (Elcen), producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o consultare de piață pentru servicii de tip Owner’s Engineer pentru construirea a două centrale pe gaze în ciclu combinat în cogenerare.

Elcen a lasat consultarea de piață pentru servicii de consultanta  tip owner’s engineer in vederea implementarii a două blocuri energetice cu ciclu combinat pe gaz natural (CCGT), pe amplasamentul a două centrale electrice de termoficare, Grozăvești și Sud.

Pentru centrala pe care vrea să o facă pe amplasamentul de la Grozăvești, Elcen intenționeaă o capacitate 46 MWe și 35 Gcal/h, iar centrala de la CET Sud ar fi una mare, de 600 MW e și 376 Gcal/h.

Compania așteaptă răspunsuri la consultările de piață până la data de 28 februarie.

“Sunt proiecte de centrale de ultimă generație, ciclu combinat cu gaze în cogenerare și hydrogen-ready. Vom aplica pentru finanțare prin Fondul de Modernizare, anul acesta vrem să lansăm licitațiile”, ne-a spus directorul general al Elcen, Claudiu Crețu. El a mai spus că valoare estimată a celor două proiecte este de circa 100 de milioane de euro, la CET Grozăvești, și de 500 de milioane de euro la CET Sud.

La momentul actual, puterea electrică instalată în cele patru centale ale Elcen este de 1.286 MW, dar puterea disponibilă este de doar 601 MW, după cum arată compania, în condiţiile in care, in perioada de iarna, consumul de energie electrica in Bucureşti este de aproximativ 700 MW.

Citește și:

Firme din grupul RCI Holding vor asigura consultanța pentru proiectul centralei pe gaze de 295 MW de la Craiova, finanțat prin PNRR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *