Elcen caută servicii de mentenanță și reparații la singura unitate modernă de producție de energie electrică din portofoliu

Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei a lansat în sistenul electronic de achiziții publice un anunț pentru “întretinere si reparații tip service a Turbinei cu Gaz aferentă Centralei cu Ciclu Combinat din CTE București Vest”

Elcen etimează o valoare a contractului de aproape nouă milioane de euro și așteaptă ofertele companiilor interesate până la data de 29 mai. Contractul va fi atribuit în urma unei licitații deschise, în care cel mai mare punctaj va fi atribuit pentru componenta financiară – prețul cel mai scăzut.

Durata contractului este de șase ani.

Unitatea de producție de energie electrică în ciclu combinat de la București Vest este cea mai nouă din portofoliul Elcen. Turbina la care face referire acest contract este una de 125 MW, produsă de General Electric și pusă în funcțiune la Vest în martie 2009. De atunci, a înregistrat peste 101.000 ore de funcționare. Graficul de producție al Elcen presupune funcționare turbinei timp de 8.000 de ore pe an.

ELCEN deţine un rol important în ecuaţia energetică naţională întrucât este principalul producător de energie termică din Bucureşti (90%) şi, totodată, un important jucător pe piaţa de energie electrică din România. Are în componenţă patru centrale termo-electrice (CTE Bucureşti Vest, CTE Grozăveşti, CTE Bucureşti Sud şi CTE Progresu) ce produc energie electrică şi termică în cogenerare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *