Elcen a devenit membru al HENRO, asociația producătorilor de energie electrică

Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică – HENRO îşi extinde numărul de membri la numai un an de zile de la înfiinţarea acesteia prin aderarea Electrocentrale Bucureşti SA, potrivit unui comunicat al Asocației.

Conform sursei citate, ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%). Din punct de vedere al producţiei de energie electrică, ELCEN asigură 3,88% din cota de piaţă la nivel naţional.

Membrii HENRO – SPEEH Hidroelectrica SA, Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), SN Nuclearelectrica SA, SNGN Romgaz SA şi SC Complexul Energetic Oltenia SA – însumează peste 11.700 MW putere instalată şi asigură peste 70% din energia electrică utilizată la nivel naţional.

Astfel, Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică – HENRO reuşeşte să unească sub egida acronimului HENRO cele mai mari companii de producţie din sectorul energetic românesc având drept scop reprezentarea acestora în dialogul cu autorităţile şi părţile interesate, de a exprima şi susţine poziţii comune în probleme legate de domeniul energiei electrice şi de a promova dezvoltarea pieţei, încurajând principiile unei pieţe liberalizate, precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu şi cele mai bune practici în beneficiul clientului final.

HENRO reprezintă producători de energie electrică care exploatează capacităţi de producţie de peste 11.700 MW asigurând peste 70% din consumul anual de energie electrică a României, cu perspective de finalizare de noi capacităţi de producţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *