Efectul Marea Neagră: Serbia este interesată de construcţia unui interconector de gaze cu România

Serbia intenţionează să construiască un interconector de gaze cu România, care urmează să devină un important exportator de gaze naturale, a declarat marţi ministrul Energiei din Serbia, Aleksandar Antic, transmite Tanjug, citată de Agerpres.

‘Interconectorul cu România este ideea noastră. Ei derulează lucrări mari de explorare la depozitele lor din Marea Neagră şi vor deveni un serios exportator de gaze naturale în jurul anului 2023’, a declarat Aleksandar Antic la un forum de afaceri.

Aleksandar Antic a mai spus că Serbia ar putea lansa în curând un proiect destinat construirii unui sistem de transport a gazelor naturale care să se întindă din Bulgaria şi până în Ungaria. ‘Dezvoltăm un posibil nou proiect cu Bulgaria, Ungaria şi Gazprom, un sistem de mare capacitate pentru transportul gazelor naturale din Bulgaria şi până în Ungaria’, a spus oficialul sârb.

Ruta Bulgaria-Serbia-Ungaria reprezintă, de fapt, o reluare a traseului de bază al conductei South Stream, proiect promovat de Gazprom dar care a fost abandonat în luna decembrie 2013 din cauza poziţiei Bulgariei şi a presiunilor venite de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *