EDPR a inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

EDP Renovaveis (EDPR) a inaugurat un parc de energie solară de 202 megawaţi (MW) în centrul Portugaliei, cel mai mare pe care îl deţine în Europa, a anunţat luni compania mamă EDP (Energias de Portugal), transmite Reuters.

Proiectul Cerca, din municipalităţile Alenquer şi Azambuja, la nord de Lisabona, are peste 310.000 de panouri solare şi va avea o producţie anuală estimată la 330 gigawaţi/oră (GWh), suficient pentru a aproviziona 100.000 de familii sau aproximativ 1% din populaţia Portugaliei.

În acest moment, EDP Renovaveis are capacităţi solare instalate de 540 MW în ţară şi „intenţionează să lanseze un proiect de energie regenerabilă 1 GW în Portugalia până în 2026”, a anunţat EDP.

„La EDP, examinăm diverse noi proiecte solare care vor avea o contribuţie importantă la tranziţia energetică”, a afirmat Duarte Bello, membru al Board-ului EDP Renovaveis pentru Europa şi America Latină.

Compania şi-a majorat la nivel mondial investiţiile în proiectele solare şi vrea să canalizeze jumătate din investiţiile sale globale în energie solară, până în 2026.

EDPR – al patrulea mare producător global de energie din surse regenerabile – este prezent şi în România,  unde are un portofoliu de proiecte cu o capacitate de 521 MW, din care 471 MW sunt pe energia eoliană.

1 Comment

  1. Este o veste excelenta pentru Portugalia si pentru toata Europa faptul ca EDP Renovaveis a inaugurat cel mai mare parc de energie solara din regiune. Acest proiect va contribui semnificativ la tranzitia energetica si la atingerea obiectivelor de sustenabilitate in domeniul energiei. Cu o productie de 330 GWh pe an, parcul solar detinut de EDP va aproviziona cu energie verde aproximativ 1% din populatia Portugaliei, ceea ce este impresionant. Este imbucurator sa vedem ca EDP continua sa investeasca in proiecte solare si sa isi extinda la nivel mondial capacitatile in aceasta sursa regenerabila de energie. De asemenea, suntem mandri sa avem in Romania un partener atat de puternic si sa aflam ca EDP are in plan sa lanseze un alt proiect de 1 GW in tara pana in 2026. Felicitari EDP pentru determinarea si implicarea in promovarea energiilor curate si sustenabile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *