EdF şi GE instalează o centrală revoluţionară pe gaz

Electricite de France (EdF), una dintre cele mai mari companii energetice din lume, lu General Electric (GE) au anunţat dezvoltarea, în Franţa, a unui nou tip de centrală termică pe gaze, în ciclu combinat.

Centrala, care face parte din generaţia FlexEfficiency 50, va oferi o combinaţie nemaintâlnită de flexibilitate, eficienţă şi emisii reduse, spune GE. Centrala va fi amplasată în Bouchain (nordul Franţei) şi va avea o capacitate de 510 MW, care poate asigura energia electrică pentru 600.000 de gospodării.

Centrala va avea o eficienţă de peste 61% la încărcare normală, ceea ce va reduce consumul de gaze naturale şi va reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Caracteristicile sale permit un răspuns rapid la fluctuaţiile de cerere, ceea ce va permite o mai mare utilizare a energiei regenerabile.

Centrala va fi operţională începând cu 2015, şi este încununarea unui parteneriat vechi de 40 de ani între EdF şi GE. În tot scest timp, EdF a achiziţionat mai mult de 120 de turbine GE, pentru proiecte cu o capacitate instalată totală de 12.000 MW. GE deţine în Franţa o unitate de producţie a turbinelor.

Grupul american a investit circa 500 de milioane de dolari în cercetare pentru proiectul FlexEfficiency 50. Care sunt componentele-cheie ale centralei: o turbină pe gaz din noua generaţie 9FB, o turbină cu abur 109D-14 care va folosi căldura reziduală a turbinei pe gaz, un generator Mark VI, un sistem de control şi un generator de abur cu recuperare de căldură.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *