E.On obţine 3,8 miliarde de euro din vânzarea participaţiei deţinute la Uniper către Fortum

Grupul german E.ON SE a anunţat, marţi, că a finalizat cu succes vânzarea participaţiei sale de 46,65% din Uniper SE companiei finlandeze de utilităţi Fortum, obţinând 3,8 miliarde de euro, transmit UPI şi CercleFinance.com, citate de Agerpres.

‘E.ON scrie deja un nou capitol inovator pentru viitor. Vom deveni principalul operator de reţele inteligente de energie şi soluţii moderne pentru clienţii europeni’, a afirmat Johannes Teyssen, şeful E.ON.

Uniper, cu sediul în Dusseldorf, a preluat centralele pe bază de combustibili fosili, activităţile de tranzacţionare a materiilor prime şi un sfert dintre angajaţii E.ON. În schimb, grupul E.ON se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor.

Fortum a anunţat, recent, că este dispusă să ofere 8,05 miliarde de euro (9,88 miliarde de dolari) pentru preluarea integrală a Uniper.

În Româia, compania E.ON Distribuţie, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate de pe plan local, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *