E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România fuzionează

Societățile de furnizare ale Grupului E.ON din România, E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România sunt implicate într-un proces  de fuziune prin absorbție, se arată într-un comunicat al grupului energetic.

E.ON Energie România este societatea absorbantă, iar E.ON Gaz Furnizare este societate absorbită, data efectivă a fuziunii fiind 30 septembrie 2020.

În urma fuziunii celor două societăți, contractele de furnizare a gazelor naturale ale clienților E.ON Gaz Furnizare vor fi preluate automat de către furnizorul integrat de gaze naturale și energie electrică E.ON Energie România, în calitate de societate absorbantă.

Decizia de fuziune a  fost aprobată de Adunările Generale Extraordinare ale Acționarilor din cele două societăți și este motivată prin faptul că, odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, segmentul clienților reglementați dispare și astfel nu mai este justificată prezența în piață a unei entități distincte pentru furnizarea de gaze naturale, respectiv a companiei E.ON Gaz Furnizare care acoperea acest segment. Mai mult, în urma fuziunii, interacțiunea cu clienții va fi mult simplificată prin existența unei singure societăți de furnizare care va gestiona un portofoliu unic de clienți.

În plus, clienții vor avea acces rapid și direct la serviciile și canalele de comunicare ale E.ON Energie România.

“În urma procesului de fuziune, E.ON Energie România își va consolida poziția pe piața de energie din România, iar clienții vor avea la dispoziție soluții complementare serviciului de furnizare a gazelor naturale: de încălzire sau de aer condiționat, servicii tehnice sau de furnizare a energiei electrice, servicii care până acum erau destinate doar clienților eligibili”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *