E.On finalizează o centrală fotovoltaică de 1 MW pentru fabrica Plimob

E.ON Energie România şi Plimob, fabrica de scaune din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, finalizează luna aceasta construcţia unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiţii în valoare de aproape 775.000 de euro.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperişurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi.

„Creşterea competitivităţii, eficienţa energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia şi, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiţia într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar şi sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat şi predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este şi acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mişcare de energia verde”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

Vasile Godja, director general Plimob, a subliniat că energia produsă în centrală este destinată autoconsumului şi că, prin acest proiect, se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an.

„Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiţiile făcute pentru dotarea cu utilaje şi capacităţi de producţie ultramoderne, investiţia în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din reţea şi va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfăşurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrală este destinată autoconsumului în procesul de producţie”, a spus Vasile Godja, director general Plimob.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producţie.

Începând din anul 2019 şi până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producţia totală de energie fotovoltaică depăşeşte 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

Societatea Plomob, cu sediul în Sighetul Marmaţiei, a fost înfiinţată în anul 1990 şi are capital românesc, integral privat. Plimob este cel mai mare producător de scaune, tâmplăreşti şi pliante, cea mai mare parte a producţiei (98%) fiind destinată exportului. Compania mai produce brichete şi peleţi.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *