E.On finalizează 10 km de reţea nouă de electricitate în zona metropolitană Iaşi

Delgaz Grid, compania de distribuţie a E.ON România, va finaliza în această perioadă 10 kilometri noi de reţea de energie electrică în zona metropolitană a municipiului Iaşi, investiţie de peste patru milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Noile reţele cresc capacitatea de racordare de noi consumatori din comunele Miroslava, Ciurea, Bârnova, Grajduri, Mogoşeşti şi Tomeşti.

„Delgaz Grid a finalizat prima etapă a investiţiilor planificate pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană a municipiului Iaşi. Au fost realizaţi aproximativ 2,5 kilometri de reţea subterană de medie tensiune între staţia de transformare a energiei Galata, din municipiul Iaşi şi localitatea Valea Adâncă, din comuna Miroslava, unde a fost amplasat un nou post de transformare. Totodată, au fost montate atât în staţia de transformare, cât şi la noul post, echipamente SCADA ce permit comanda şi controlul instalaţiilor de la distanţă”, se arată în comunicat.

În următoarele zile vor fi finalizate şi lucrările din a doua etapă de investiţii, urmând că instalaţiile să fie puse în funcţiune până la mijlocul acestei luni. În cadrul acestor lucrări, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, a fost realizată o reţea subterană de medie tensiune de circa 7,5 Km între staţia de transformare Manta Roşie din municipiu şi zona Bucium.

Realizarea acestor lucrări face posibilă, începând din această săptămână, atât reluarea procedurilor de racordarea la reţea în cazul documentaţiilor deja depuse, cât şi satisfacerea solicitărilor viitoare.

Delgaz Grid a demarat în primăvara acestui an lucrări de investiţii de aproximativ 12 milioane de lei în sistemul de distribuţie a energiei electrice ce deserveşte zona metropolitană din estul şi sud-estul municipiului Iaşi.

Investiţiile vizează creşterea capacităţii reţelei de a prelua noi consumatori şi presupun montarea etapizată a unei noi reţele de medie tensiune cu o lungime de peste 20 km şi a câtorva zeci de transformatoare. În acelaşi timp, prin realizarea acestor lucrări va creşte şi calitatea serviciului de distribuţie în zonele vizate, precum şi siguranţa în alimentarea clienţilor, mai spun reprezentanţii companiei.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Albă, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *